Sabah Duaları 3 Hz Ebu Bekir(r.a.)’dan
Loading advertisement...
Preload Image
Up next

Video title

Cancel

Sabah Duaları 3 Hz Ebu Bekir(r.a.)’dan

Ey Merhametliler Merhametlisi Allah’ım! Senin en şerefli Peygamber’in, bizim Efendimiz Hazreti Muhammed (sav) hürmetine.. Halîlin, Seyyidina İbrahim (aleyhisselâm) hürmetine.. Neciyyullah, Seyyidina Hazreti Mûsa (aleyhisselâm) hürmetine..
Kelimetullah ve Ruhullah, Seyyidina Hazreti İsa (aleyhisselâm) hürmetine..

Hazreti Mûsa’nın Tevrat’ı, Hazreti İsa’nın İncil’i, Hazreti Dâvudun Zebûru ve Hazreti Muhammed’in (sav) “hak ile batılı birbirinden ayıran” Furkan’ı hürmetine, Kullarına gönderdiğin bütün vahiyler hürmetine., icra buyurduğun her hükmün hürmetine, Senden isteyip de dileğine erişen kulların hürmetine, zenginken fakir, fakirken zengin hâle getirdiğin insanlar hürmetine, yolunu yitirmişken hidayet ettiğin kimseler hürmetine…

Hz Mûsa (as)’e indirdiğin ismin hürmetine,
kullarının rızıklarını dağıttığın ismin hürmetine,
Üzerine koyduğunda arzın istikrar bulduğu ismin hürmetine, semavatı yükseklerde tutan ismin hürmetine., dağların kendisiyle yerlerine oturduğu ismin hürmetine..

Arş’ın kendisiyle yücelerde durduğu ismin hürmetine..Yüce Kitabında, Senin yüce katındaki apaçık bir nurdan inzal buyurulmuş olan Tâhir, Mutahher, Ehad, Samed, Vitr ismin hürmetine..
Kendisiyle gündüzü aydın, geceyi de karanlık kıldığın ismin hürmetine, azamet, kibriya ve nur-u vechin hürmetine…

Ey Merhametlilerin en merhametlisi Allah’ım! Bu kulunu Kur’ân-ı Azîm ve Onun bilgisiyle rızıklandır. Demimi (Kanımı), damarımı, kulağımı ve gözümü Onunla doyur ve ulaşılması mümkün olmayan havl ve kuvvetinle bedenimi hep Kuran yolunda hizmet ettir.

Allah’ım! Sen onlara hiç ihtiyacın olmadığı hâlde insanları yarattın; sonra onların bir kısmı salih ameller işleyip Cennetlik oldular, diğer kısmı da ısrarla işleyip durdukları günahlar yüzünden Cehennem’i boyladılar. Rabbim, ne olur, bu aciz kulunu Cehennem azabından muhafaza buyur ve Cennete layık kullarından eyle

Allah’ım! İnsanoğlunu varlık sahasına çıkaran Sen, daha yaratmadan evvel kimin hayatını iyi işlerde kullanıp saîd olacağını, kimin de kötü yollara düşüp bir şakî hâline geleceğini bilen de yalnız Sensin.
Rabbim! Bu affına pek muhtaç kulunu bilerek ya da bilmeyerek işlediği günahlardan dolayı şakilerden eyleme!

Hak’tan ve öğütten yüz çevirmek; bir öğüt, bir nasihat verildiğinde, dinlemeyip sırtlarını dönenlerden eyleme bizi Allah’ım!
Kur’ân-ı Kerîm’inde: “Ben sizi alev saçan bir ateşle uyardım (korkuttum). Ona şakî olandan başkası girmez. Öyle şakî ki yalanlamış ve yüz çevirmiştir” (el-Leyl, 92/14-16). buyuruyorsun. Bizi hakikati yalanlayan Şakîlerden eyleme Allah’ım!
Zâtına karşı isyankârlık yapan kimselerden eyleme bizi Allah’ım!
Bizi mutlu, mes’ûd, mübarek, âhiretini hazırlamış kimselerden eyle Allah’ım!
Allah’ım! Herkesin dünyadayken ne tür fiiller yapacağını, daha onları yaratmadan evvel Sen ezelî ilminle biliyor ve görüyordun. Onların da Senin ilmin dışına çıkmaları katiyen söz konusu değildir. Rabbim, inayetini esirgeme ve bu bedeni hep Sana kullukta kullanmamı temin eyle!

Allah’ım! Sen bir şeyi dilemeden hiç kimse o şeyi dileyemez. Ne olur, Zâtına ait irade ve dilemeni ve cüzî irademi beni hep Sana yakınlaştıracak ameller için kullanmam istikametinde gerçekleştir!
Ey Kudreti Nihayetsiz Allah’ım! Bütün varlığın harekâtını tanzim eden sadece Sensin. Sen dilemeden hiçbir nesne, hiçbir şekilde hareket edemez; Senden benim bütün hareketlerimi rızan istikametinde ve takva dairesinde tutmanı diliyorum.

Allah’ım! Hayrı yaratan da Sen, şerri yaratan da Sensin. Senin kullarından bir kısmı hayır yolunu, bir kısmı da şer yolunu tutmuşlardır. Rabbim! Sen beni hep hayır yolunda yürüyenlerden eyle!

Allah’ım! Cennet’i de, Cehennem’i de yaratan Sensin. Kullarından bir kısmını Cennete ehil hâle getirdin; diğer kısmı da kendi cürümleri yüzünden Cehenneme müstahak oldular.

Rabbim! Sen bu nâçar kulunu Cennet’in sakinlerinden biri eyle! Allah’ım! Sen dilersen, müstahak olanları dalâlet vadilerinde dolaştırır ve sinelerine darlık üstüne darlık atarsın. Ne olur Rabbim! Benim sadrımı imana aç ve imanın güzelliklerini kalbime duyur ve o güzelliklerle ruhumu doyur!

Allah’ım! Olup biten bütün işleri evirip çeviren yalnız Sensin; neticede her şeyin dönüşü de sadece Sanadır.

Allah’ım! Ölümden sonraki hayatımı güzel bir hayat eyle ve beni Sana yakın olan mukarreb kullarının arasına kat. Yüceler Yücesi Allah’ım! Dileyenler başka başka kapılara iltica edip oralarda kendilerine bir sığınak arayıp dursunlar; benim biricik dayanağım Sen, güven kaynağım da yalnızca Sensin. Çünkü
azamet tahtının tek sultanı Sen, gerçek güç ve kuvvetin tek sahibi de yine Sensin!