Kararsızlık Neden Olur ? Hızlı Ve Doğru Karar Nasıl Verilir?
Loading advertisement...
Preload Image
Up next

Video title

Cancel

Kararsızlık Neden Olur ? Hızlı Ve Doğru Karar Nasıl Verilir?

Kararsızlığımızı yenmek kişisel gelişimimiz için önemli bir adımdır ya da hızlı ve doğru karar vermenin yolunu merak ediyorsanız da videoda anlattığım bilgiler işinize yarayacaktır.

İnsanlar algılayabildikleri arasından kendilerine uygun en iyi seçeneğe karar verirler. Peki hocam ben bazen kendim için en iyi kararı veremiyorum ki ? dediğinizi duyar gibiyim. Dikkat algılayabildikleri arasında dedim, bu daha iyi bir seçeneğin olmadığı anlamına gelmiyor. Daha iyi bir seçeneği görmek için algılarımızı biraz daha nasıl genişletebiliriz ?

Seçtiğiniz düşüncelerden, Alışverişe gittiğinizde seçtiğiniz kıyafetten, sosyal medya kimi takip ediyim kimi takipten çıkartyıma her karar verme sürecindeyiz.

Peki nedir karar vermek ? Neden bazen kararsız kalıyoruz ? En iyi kararı nasıl verebiliriz ? Bakın bugünlerde bu konuya takdım çünkü bu çok önemli bir konu.

Karar vermek bir kişinin, tercihleri, tecrübeleri, değerleri, inançlarına, bilgisi, ilgisi, göre seçim yapması demektir. Bakın bu tanımda ne dikkatinizi çekti ? O zaman doğru ve sağlıklı karar verebilmemiz kendimizi tanımakla orantılı. Ne istediğini ne istemediğini bilmek, kriterlerin oluşması burada önemli.

Kararsızlık Neden Olur ? Hızlı Ve Doğru Karar Nasıl Verilir ?-Kişisel Gelişim Videoları

Kararsızlık Neden Olur ? Hızlı Ve Doğru Karar Nasıl Verilir?

1-Mükemmeliyetçi tipler çoğunlukla daha çok kararsız kalır çünkü kafalarında kriterler çok fazladır, ve sonuca ulaşmakta zorluk yaşarlar. Mutlu olan insanların kriterleri çok azdır. Çocuklara bakın kriter daha az olduğu için daha mutludur.
Kriter sayısı arttıkça karar vermekte zorlanıyoruz. Kriter olmadığı zamanda sonuca ulaşamıyoruz, kriter çok olduğu zaman fikrimiz netleşiyor ama seçimde karar uzuyor. Kriterlerin az ise çok hızlı karar verirsin ama yanlış yapma eğilimin fazla olur. Kriterlerin az olduğunda da çevrenin etkisinde kalabilirsin.

UYARI:
Dikkat ! Bu video akıl ve ruh sağlığı yerinde olan ve bireysel gelişimine destek olmak isteyen bireyler içindir. Eğer Tıbbi bir rahatsızlığınız varsa, hekiminize başvurun.
Burada paylaştığım videoların tümü kişilerin bireysel gelişimine katkı sunma amaçlıdır. Tedavi amaçlı değildir. Kendinizin üstesinden gelemediğiniz olumsuz duygularınız için psikoterapiden veya bir uzmandan desek alabilirsiniz.
Kritik anlarda hızlı karar vermek gerekir. Bu yüzden kişinin görsel temsil sistemini kullanması önemlidir. Bu konu ile ilgili temsil sistemleri videomuzu izleyebilirsiniz.