Negatif Enerji, Cin, Şeytan, Sihir, Büyü ve Nazarı Ev Vücut ve İşyerinden Def etmek için
Loading advertisement...
Preload Image
Up next

Video title

Cancel

Negatif Enerji, Cin, Şeytan, Sihir, Büyü ve Nazarı Ev Vücut ve İşyerinden Def etmek için

Resulûllah (S.A.V.) şöyle buyurmuştur:
ezanı şerif ile hazırlanmış bir rukye
“Namaz için ezan okunduğunda şeytan zıplayarak (gaz çıkararak) ezan sesini duymayacak yere kadar kaçar. Ezan okunup bitince (döner) gelir. Kamet edilince tekrar kaçar. Kamet bitince gelir. Kişi ile nefsi arasına girerek, ‘şunu ve şunu hatırla’ diye kalbinde olmayan şeyleri aklına düşürür. (Bu durumda) Adam o hale gelir ki, namazı kaç rekât kıldığını bilmez.” (Tergib ve Terhip Terc. C/1, 267/11) #Ezan
Hz. Cabir’den nakledildiğine göre Peygamberimiz(a.s.m) şöyle buyurdu: “Şeytan ezanı işittiği vakit Revha denilen yere kadar gider. Bir rivayette: Arkadan ses çıkartarak, koşar adımlarla kaçıp oradan uzaklaşmaya çalışır.” (bk. Müslim, Salat, 15, 16, 17, 18)

Ezanı Muhammedi hiç sevmiyorlar

Ezan Nedir

Ezan, kelime anlamı olarak bildirmek, duyurmak, çağrıda bulunmak, ilan etmek anlamlarında kullanılır. Ezan, dini bir terim olarak, İslam dininde namaz vaktinin geldiğini insanlara bildirmek için belli sözlerle yapılan çağrıya verilen isimdir.

İlk ezan 622 yılında Bilal-i Habeşi tarafından sabah namazında, yüksekçe bir evin damında okundu.

Ezanın sözleri ve türkçe anlamı

“Allâh-ü Ekber” (Allah en büyüktür) (4 kere),

“Eşhedü en lâ ilâhe İllAllah” (Şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur) (2 kere),

“Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah” (Şahitlik ederim ki Muhammed Allah’ın elçisidir) (2 kere),

“Hayye ale’s-salâh” (Haydi namaza) (2 kere),

“Hayye ale’l-felâh” (Haydi kurtuluşa) (2 kere),

“As-salatu hayrun mine’n nevm” (Namaz uykudan hayırlıdır) (2 kere), (Sadece sabah ezanında),

“Allâh-ü Ekber” (Allah en büyüktür) (2 kere),

“Lâ ilâhe İllAllah” (Allah’tan başka ilâh yoktur) (1 kere).

Ezan farz olan namazlar için okunur. Camide okunan ezan duyuluyorsa evlerde kılınacak namaz için ayrıca ezan okunmaz. Ezanın duyulmadığı uzak bir mesafede veya yerleşim merkezleri dışında bulunanlar da ezan okurlar. Cenaze namazı ile vitir, bayram, teravih, yağmur duası namazı ve farz-ı ayın olmayan diğer namazlar için ezan okunmaz.

Ezanın bitiminden sonra Hz. Peygamber’in (S.a.v.) öğrettiği ve şefaatine vesile olacağını haber verdiği dua okunur.

“Kim ezanı işittiği zaman, Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın Rabbi olan ALLAH’ım Muhammed (s.a.v)’e vesileyi ve fazileti ver. O’nu kendisine va’dettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır, diye dua ederse kıyamet gününde o kimseye şefaatim vacip olur.” (Buhari)

Ezan duası

Okunuşu: Allahumme Rebbe hazihi’d-da’veti’t-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü’l-mîâd.

Anlamı: Allah’ım! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Rabb’i, Muhammed’e (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver, O’nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır.