Ödem Söktürücü Bitki Çayları / Ödem Attıran 5 Çay Tarifi
Loading advertisement...
Preload Image
Up next

Video title

Cancel

Ödem Söktürücü Bitki Çayları / Ödem Attıran 5 Çay Tarifi

Bu videomuzda ödem söktürücü bitkiler ödem attıran 5 çay tarifi ödem nasıl atılır ödeme ne iyi gelir ödem çayı nasıl yapılır ödem çayı nasıl hazırlanır ödeme iyi gelen bitkiler nelerdir ödem nasıl geçer ödem söktüren çaylar nasıl demlenir anlattık.

Ödem söktürücü bazı bitki çayları ile vücutta biriken fazla sıvıdan daha kolay kurtulabilirsiniz ancak, tekrar etmesini önlemek için öncelikle ödeme neyin sebep olduğunu tam olarak öğrenmelisiniz.
İdrar söktüren ve bu yolla ödem atılmasına yardımcı olan bitki çayları şu şekilde
Maydanoz çayı: İdrar söktürücü etkisi nedeniyle diyet listelerinde sık sık adı geçen maydanoz çayı aynı zamanda, antioksidan etkisiyle vücudu temizler ve kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
1 bardak maydanoz çayını 2 çay kaşığı kurutulmuş maydanoz veya 4-5 sap taze maydanoz yapraklarından hazırlayabilirsiniz. Taze maydanoz kullanacaksanız demlenme süresini biraz daha uzun tutun.
Karahindiba çayı: Özellikle iltihaplı hastalıklarda iltihabı azaltmak için önerilen karahindiba çayı ödem sökücü etkisinin yanı sıra iyi bir antioksidandır ve yaşlanmanın ciltte görülen etkilerini geciktirmeye yardımcı olur. Kan şekerini dengeler, mide bulantısına iyi gelir ve harici olarak cilt yüzeyinde kullanıldığında egzama gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olur.
Bir bardak kaynamış suya, aktardan alabileceğiniz kurutulmuş karahindiba kökünden 2 çay kaşığı katın. 10 dakika demlenmesinin ardından süzün ve için.
Karahindiba çayı yapmak için diğer tarif taze karahindibanın yeşil yapraklarını sıcak bir bardak suda 10 dakika demlendirin ve oluşan çayını için. Hamile ve küçük çocukların bu çayı kullanması tavsiye edilmemektedir.
Yaban mersini çayı: Hafif dereceli bir ödem söktürücü olan yaban mersini güçlü bir antioksidandır. Karaciğeri korur ve yaşa bağlı gelişen hafıza sorunlarına karşı beyni korumaya yardımcıdır.
Yaban mersini çayını, bitkinin meyvelerini ve yapraklarını kullanarak hazırlayabilirsiniz.
1 bardak çay için 1 yemek kaşığı dolusu taze yaban mersini meyvesi ve yaprağı yeterli olacaktır. Bunları 1 bardaklık kaynamış suya atarak 7-10 dakika demlenmesini bekleyin. Demleme süresini uzattıkça çayın tadı biraz acı olabilir. Eğer kurutulmuş meyve ve yapraklar kullanacaksanız 1 bardak çay için 1-1.5 çay kaşığı kurutulmuş yaban mersini kafidir.
Ekinezya çayı: Maydanoz ve karahindiba çayına oranla idrar söktürücü etkisi daha azdır ancak özellikle bulaşıcı hastalıkların yaygın olduğu kış aylarında vücudu güçlendirerek hastalıklara karşı korur ve nezle, grip gibi hastalıkların daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.
Çiçeği ve yaprakları kullanılsa da en etkili ve faydalı ekinezya çayı bitkinin kökünden yapılır. Çayı hazırlamak için taze ekinezya kökü kullanacaksanız çeyrek kap kökün üstüne 1 kap kaynar su ekleyebilirsiniz. Kuru ekinezya kökü kullanacaksanız 1 kap suya 1-2 çay kaşığı ekinezya eklemeniz yeterli olacaktır. Her iki durumda da çayın iyice demlenmesi için demliğin kapağı kapalı halde 5-10 dakika bekleyin. Kökü bitkinin faydalarını en çok alabileceğiniz kısmı olmakla birlikte ekinezya kökünden hazırlayacağınız çayın tadı biraz acı olabilir. Tat vermek için bal, limon suyu veya 1-2 ince dilim zencefil katabilirsiniz. Ya da çayın tatlı olması için kök yerine yapraklarından hazırlayabilirsiniz.
Tavsiye edilen dozaj günde 1-2 çay kaşığı kurutulmuş kökle hazırladığınız ekinezya çayını 3 defa öğünler arası tüketmenizdir. Yani günde toplam 3-6 çay kaşığı kurutulmuş ekinezyadan hazırlanmış çaydan 3 bardaktan fazla içmemelisiniz. 7-10 gün arası düzenli olarak içtikten sonra 2 hafta ara vermelisiniz.
Ödem Söktürücü Karışım Çay Tarifi
1 çay kaşığı karahindiba kökü, yarım çay kaşığı ısırgan otu, yarım çay kaşığı rezene tohumu ve yarım çay kaşığı kurutulmuş mısır püskülünü karıştırarak üzerine sıcak su döküp 7-8 dakika demliyorsunuz. Bu çayı günde 3 kez içmeniz öneriliyor.
Ödem Söktüren Diğer Öneriler
Tuzu Azaltın: Vücudun normalden fazla su tutmasına neden olan tuzu mümkün olduğunca azaltın. Ayrıca tuzlu peynir, atıştırmalıkları da az tüketin.
Kafeini Azaltın: Kafein, alkol ve sigara organların normal fonksiyonlarını baskılayarak vücutta sıvı birikimini azaltır.
Kızarmış Yiyecekleri Azaltın: Kızarmış yiyecekler, hayvansal protein kaynakları ve çikolata safra kesesi, karaciğer, böbrekler ve pankreasın çalışmasını olumsuz etkileyebilir.
Taze Meyve ve Sebze Tüketin: Taze meyve ve sebzeler toksinlerin ve fazla suyun vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur.
Su İçin: Bazılarımız su içmenin vücutta biriken suyu arttırdığına inansa da durum aslında bunun tam tersidir. Vücudun susuz kalması ödemi arttırır. Yeterince su içmek ise fazla sodyumun ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.