ÖYLE BİR SIR Kİ BU AYETİ OKUYANA MADDİ MANEVİ KAPILAR AÇILIYOR
Loading advertisement...
Preload Image
Up next

Video title

Cancel

ÖYLE BİR SIR Kİ BU AYETİ OKUYANA MADDİ MANEVİ KAPILAR AÇILIYOR

ÖYLE BİR SIR Kİ BU AYETİ OKUYANA MADDİ MANEVİ KAPILAR AÇILIYOR
Ashab-ı Kehf’in isimleriyle dua etmekle ilgili olarak birçok kaynakta faziletlerinden ve faydalarından bahsedilmiştir.
Ashab-ı kehf mağara arkadaşları anlamına gelmektedir. Kuran’da bir sureye ismini veren ve kıssası anlatılan ashab-ı kehf ile ilgili 309 yıl mağarada uyuyup sonra uyandırılmışlardır.

Ashab-ı Kehf kıssası Kuran da Kehf Suesi 9.ayet ile 26.ayetler arasında anlatılmıştır. Allah (CC) bu kıssaya, insanların kıyametin kopacağını ve ahirette ölülerin diriltileceğini daha kolay kavrasınlar diye yer vermiş olabilir. Doğrusunu ancak Allah bilir.
Bazı hadis kaynaklarında ise; Ashab-ı Rakîm adında Ashab-ı Kehf’ten başka üç kişinin mağarada girişe kayanın düşmesiyle mahsur kaldıklarını ve Allah için yaptıkları şeyleri vesile ederek dua ettiklerinde mağaradan kurtuluşlarının anlatıldığı nakile istinaden bunlar başka kişilerdir demiştir.

Ashab- Kehf’in mağarada yaptıkları dua olan “Rabbimiz! Bize katından rahmet gönder ve bize içinde bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster!” duası ile ilgili İmam Gazali (RA), ‘İhya’ isimli eserinde işlere başlarken Besmele’nin sünnet olması gibi Besmele ile beraber Kehf Suresinin 10. ayetinin de okunmasının sünnet olduğunu söylemiştir.
Bu duayı sıkıntılardan kurtulmak için, iş arayanlar için ve her türlü işe başlarken, maddi manevi sıkıntıların giderilmesi için, bolluk bereket için velhasıl her türlü meşru istek için okunması tavsiye edilmiştir.

İz evel fityetu ilel kehfi fe kalu rabbena atina min ledunke rahmeten ve heyyi’ lena min emrina reşeda.
Anlamı: Bir gün birkaç genç, mağaraya sığınarak şöyle demişlerdi: “Rabbimiz*! Bize kendi katından ikramda bulun ki bu işin içinden yüzümüzün akıyla(olgunlukla) çıkalım.”