İsmailağa Fıkıh Saati 7 – Fatih Kalender Hoca Efendi
Loading advertisement...
Preload Image
Up next

Video title

Cancel

İsmailağa Fıkıh Saati 7 – Fatih Kalender Hoca Efendi

Bir İsmailağa NET yapımı olan ve İsmailağa Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sinan Aktaş Hoca Efendinin sunumuyla ekranlara gelen “İsmailağa Fıkıh Saati” programı, İsmailağa Fıkıh Heyeti Üyesi Fatih Kalender Hoca Efendinin fıkhî suallere yönelik cevaplarını sizlerle buluşturuyor.

İsmailağa Fıkıh Heyeti üyesi Fatih Kalender Hoca Efendi, “İsmailağa Fıkıh Saati” programının 7. bölümünde, sizlerden gelen fıkhî sualleri detaylı bir şekilde cevaplandırdı.

Programda cevaplandırılan sualler:

1- Babamdan Kalan Mirastan Borçlu Eşime Zekât Verebilir miyim?
Zekât ne zaman verilmelidir? Zekât nasıl hesaplanır? Bir hanım kocasına zekât verebilir mi? Bir erkek hanımına zekât verebilir mi? Hanımın kocasına zekât verebileceğine dair fetva ile amel edilebilir mi? Bir hanım kocasına sadaka verebilir mi? Zekât kimlere verilir, kimlere verilmez?

2- Eşinin İlgilenmediği Komşumuza Zekât Verebilir miyiz?
Durumu iyi olan kocasının bakmadığı hanımına zekât verilebilir mi? Zengin olmasına rağmen evinin ihtiyaçlarını karşılamayan bir adamın ailesine yardım etmek, zekât vermek câiz midir? Eşi zengin olan fakat kendisinin maddî imkânı olmayan kadına zekât verilebilir mi? Komşuluk hukukunun önemi nedir? Komşuların maddî sorunlarıyla ilgilenmek şart mıdır?

3- Çalışan ve İkinci Eve Sahip Olan Kişiye Zekât Verilebilir mi?
Zekât kimlere verilir, kimlere verilmez? Gelir getiren birden fazla eve sahip olan kişi, aldığı gelirin geçimine yetmemesi durumunda zekât alabilir mi? Birden fazla evi olan kişi zekât ödeyebilmek için evini satmalı mıdır? Gelir getirmeyen gayrimenkulleri olan kişi zekât alabilir mi yoksa gayrimenkullerini gelir getiren bir şekilde değerlendirmek zorunda mıdır?

4- Mahkeme Kararıyla Eşe Ödenen Nafaka Zekâttan Düşülür mü?
Nafaka zekâta sayılabilir mi? Ödenmesine hükmedilen nafaka borç olarak sayılır mı? Nafaka ödemeleri zekât hesabından düşülebilir mi?

5- Bankadaki Kıdem Tazminatı Parasına Zekât Düşer mi?
İşçilere ileride ödemek üzere bankada tutulan kıdem tazminatı parasına, birikimine zekât düşer mi? Bankada tutulan kıdem tazminatı işverenin borcu mudur? Bankada tutulan kıdem tazminatı işçinin alacağı olarak değerlendirebilir mi? Bir işveren, işçisinin kıdem tazminatı için bankada tuttuğu parayı zekât hesabına dâhil etmek zorunda mıdır?

İsmailağa Fıkıh Heyeti üyesi Fatih Kalender Hoca Efendi, zekât ile ilgili suallerinizi cevaplandırıyor.


İSMAİLAĞA NET | Yolumuz Sohbet

Portal: https://www.ismailaga.net/
E-posta: soru@ismailaga.net
Facebook-Twitter-Instagram: @ismailaganet
Telefon: 0850 811 7777

Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ve portalimize üye olarak yeni video, ders ve sohbetlerden anında haberdar olabilirsiniz.