Aloe Vera Suyunun Zararları | Kayıp Dualar
Aloe Vera Suyunun Zararları
Aloe Vera faydaları binlerce yıldır bilinen ve doğal tedavi özelliklerinin geniş çaptaki çeşitliliği nedeniyle, eski kültürler tarafından uzun süredir kullanılan şifalı bir ottur.
Özelikle yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanılan bu bitki şifalı yönleri nedeniyle bugün de bitkisel tedavi içerisinde yer alan tıbbi bitkilerden biri olarak ilgi görmekte ve de üzerinde araştırmalar yapılmaktadır.
Aloe vera içinde vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler içeren yapısıyla besleyici özelliği güçlü olan bir bitkidir.
Her ne kadar aloevera bitkisi zambakgiller ailesinden ise de, görüntüsü kaktüse benzeyen dolgun bir bitkidir. Evde yetiştirilmesi kolay olup, küçük yanık, kesik ve çizikler için bile, yaprağı ikiye ayırıp etli kısmı doğrudan yaranın üzerine konularak kullanılabilir.
Aloe vera bitkisi Afrika kökenli olup, Mısırlıların bu şifalı bitkiyi M.Ö 1500 tarihlerinden bu yana bitkisel tedavi amaçlı kullandıklarına dair kayıtlara rastlanmıştır. Aloe vera bitkisi günümüzde Batı Hint Adalarında ve Güneybatı Amerika‘da ticaret amaçlı olarak yetiştirilmektedir.
Ülkemizde aleo vera bitkisinin halk arasında bilinen adı sarısabır otudur. Sarı sabır bitkisi bazı yörelerde azvay olarak da bilinir. Aloe vera bitkisinin birçok türü vardır. Bitkisel tedavi amaçlı kullanılan ise özellikle aloe barbadensis türüdür.
Ülkemizde de bazı türleri yetişmesine rağmen doğal tedavide kullanılan barbadensis türü bizde yetişmemektedir.
Aloe Vera‘nın Yararları
Aloe vera‘nın yararlarından söz etmeye başlamadan önce, üreticiler aloe vera‘yı değişimli olarak kullanıp kafamızı karıştırdıkları için, aloe vera ürünlerinin iki çeşidini tanımlayan değişik terimlerin arasındaki farklılığın ayırımını yapmak iyi olacaktır.
Aloe vera jel bitkinin iç yapraklarının orta kısmından elde edilir ve tedavi amaçlı kullanılan türdür.
Aloe vera suyu, ilaç aloe, yaprağın kabuğunun hemen altında bulunur ve yaygın bir şekilde laksatif preparatlarda kullanılır.
Yukarıda da belirtildiği gibi, tedavi edici özelliği olan aloe vera jel şeklinde olandır ve aloe vera‘nın yararlarından bahsederken, aleo vera jelini esas olarak alacağız.